Persbericht

Overstromingen : Uitzonderlijk wordt het treinverkeer stilgelegd in een groot deel van Wallonië

Overstromingen : Uitzonderlijk wordt het treinverkeer stilgelegd in een groot deel van WalloniëOverstromingen : Uitzonderlijk wordt het treinverkeer stilgelegd in een groot deel van Wallonië
Het uitzonderlijk slechte weer dat Wallonië momenteel teistert, leidde tot verschillende incidenten en schade aan het spoorwegnet in de provincies Luik, Namen en Luxemburg.
 
Vanmorgen heeft Infrabel, in overleg met mij, de verantwoorde beslissing genomen om het spoorwegnet in een groot deel van Wallonië stil te leggen. Ondanks al het harde werk van het personeel (waarvoor ik hen dank) kan het treinverkeer niet langer in alle veiligheid worden gewaarborgd, door vallende bomen, aardverschuivingen of ondergelopen sporen. Veiligheid eerst !
 
Door deze onderbreking kunnen de hulpdiensten zich concentreren op dringende hulpverlening aan al wie getroffen is.
 
Ik blijf de situatie op de voet volgen, zodat dat de situatie zo snel mogelijk en in alle veiligheid weer normaliseert.
 
Al mijn steun aan iedereen die momenteel door de overstromingen getroffen is. En dank aan de Infrabel-teams die onder uiterst moeilijke omstandigheden hun uiterste best hebben gedaan. Courage aan iedereen in deze situatie, die helaas steeds minder uitzonderlijk is.
 
NMBS informeert alle reizigers over de evolutie van het treinverkeer rechtstreeks op http://www.belgiantrain.be/.../ongoing-disturbances-and...