Communicatie

Infrabel legt 20.000 nieuwe dwarsliggers op de spoorlijn tussen Oudenaarde en Ronse

In het hart van de Vlaamse Ardennen werkt Infrabel tijdens de zomermaanden juli en augustus aan de vernieuwing van de spoorlijn Oudenaarde-Ronse. Over een lengte van 12 km worden alle dwarsliggers vervangen. Op sommige plaatsen worden ook ballast en overwegen vernieuwd. Tegelijk renoveert de infrastructuurbeheerder de Louise-Marie tunnel. Deze tunnel werd gebouwd in de 19e eeuw en is aan vernieuwing toe. De werf is gefinancierd met middelen uit het Boost Plan. Een initiatief van de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet, dat werd goedgekeurd door de ministerraad. In totaal gaat het over een bedrag van ruim 11 miljoen.

 Infrabel legt 20.000 nieuwe dwarsliggers op de spoorlijn tussen Oudenaarde en Ronse Infrabel legt 20.000 nieuwe dwarsliggers op de spoorlijn tussen Oudenaarde en Ronse

Georges Gilkinet - Minister van Mobiliteit: “Zonder dwarsliggers rijden er geen treinen en zonder de inzet van gemotiveerde spoorwegmedewerkers is er geen vernieuwde spoorlijn. Ik ben heel tevreden dat Infrabel deze knappe vernieuwingswerken kan uitvoeren om deze spoorlijn zo in de 21e eeuw te loodsen. Als minister van Mobiliteit kon ik via het Boost Plan de nodige middelen voorzien voor deze vernieuwingswerken voor een robuuster spoornet. Dit is een nieuwe stap in de goede richting, maar het is tijd om een versnelling hoger te schakelen, want er zijn nog meer investeringen nodig voor een aantrekkelijk, toegankelijk en betrouwbaar spoornet. Zo maken we van de trein echt de ruggengraat van onze mobiliteit!”

 

Meer info : https://press.infrabel.be/infrabel-legt-20000-nieuwe-dwarsliggersop-de-s...