Persbericht

Nachttreinen: in slaap vallen in Brussel en wakker worden in Praag of Berlijn, Georges Gilkinet is opgetogen over de nieuwe verbindingen gepland voor april 2022!

NachtreinenNachtreinen

Georges Gilkinet: “Nachttreinen zijn een duurzaam en aangenaam alternatief om in Europa te reizen. Het verheugt mij dat steeds meer nieuwe verbindingen worden geopend, omdat de verschillende regio's van ons continent zo per trein dichter bij elkaar worden gebracht. Of het nu voor zaken of plezier is, wat is er aangenamer dan veilig in slaap te vallen in de trein en in topvorm wakker te worden op uw bestemming?”.

Vandaag werden twee nieuwe nachtverbindingen vanuit Brussel aangekondigd. De eerste nachttreinen zullen vertrekken vanaf april 2022:

  • De privé-exploitanten  Regiojet en European Sleeper – respectievelijk Tsjechische en Nederlandse bedrijven – hebben onlangs aangekondigd dat zij een nieuwe nachttreinverbinding tussen Brussel, Amsterdam en Praag willen lanceren, gezien als een ideale manier om door Europa te reizen voor zaken of toerisme.

 

  • De Belgische onderneming Moonlight Express zal Brussel en Berlijn met elkaar verbinden, via Luik, voor verantwoorde en aangename reizen dankzij de magie van nachttreinen.

 

Georges Gilkinet: “Wat de verbinding Brussel - Amsterdam - Praag betreft werden reeds contacten gelegd tussen de twee initiatiefnemende ondernemingen en de NMBS om een concrete samenwerking ten voordele van de reizigers te overwegen. Ik zal de NMBS ten volle steunen in deze gemeenschappelijke ambitie om de trein te promoten als een verantwoord, comfortabel en duurzaam alternatief om deze korteafstandsvluchten te beperken. Het is goed voor de passagiers en voor ons milieu”.

In het kader van dit Europees Jaar van de spoorwegen 2021 spelen dergelijke projecten in op het pan-Europese initiatief om milieuvriendelijk nachtelijk spoorvervoer te ontwikkelen. En het is ook de ambitie van de federale regering om nachttreinen te promoten om haar klimaatdoelstellingen te bereiken.