Communicatie

De Kust-Express : meer treinen, comfortabelere en snellere naar zee

NMBS zet tijdens de zomervakantie rechtstreekse reservatietreinen in van en naar de kust, en dat zowel tijdens de week als tijdens het weekend. Het bijkomende aanbod start op zaterdag 3 juli 2021 en volgt op een geslaagde test tijdens een weekend in juni. De treinen – genaamd de Kust-Express – rijden rechtstreeks naar hun eindbestemming, zonder te stoppen in de tussenliggende stations. Naast het bieden van een gegarandeerde zitplaats, zijn ze daarom ook sneller op hun eindbestemming.

De Kust-Express : meer treinen, comfortabelere en snellere naar zeeDe Kust-Express : meer treinen, comfortabelere en snellere naar zee

Georges Gilkinet, vicepremier en minister van Mobiliteit:“Ik ben zeer tevreden dat ik vandaag samen met NMBS dit nieuwe product, de Kust Express, kan lanceren. Op deze extra treinen naar zee geniet je met een gegarandeerde zitplaats van een comfortabelere, snellere en vlottere reis heen en terug naar de Belgische kust. Zeker voor families met kinderen, maar ook voor oudere mensen of mensen met een beperkte mobiliteit is het comfort en de tijdswinst echt een voordeel. Tussen Brussel en De Panne betekent dit voor een dagje naar zee bijna 2 uur winst: dat is 2 uur extra plezier voor jong en oud. De vrijheid die je terugwint dankzij de trein, wil ik in de toekomst nog meer versterken om zo nog meer Belgen voor de trein te laten kiezen, deze zomer of voor dagelijkse verplaatsingen.”

Meer info : NMBS lanceert de Kust-Express: rechtstreekse reservatietreinen van en naar de kust tijdens de zomervakantie