Persbericht

Sophie du Bled aangesteld als voorzitter Raad van Bestuur van HR Rail

Vandaag stelde de Ministerraad Sophie du Bled aan als voorzitter van de Raad van Bestuur van HR Rail. De 65-jarige juriste heeft een uitgebreide loopbaan als sociaal bemiddelaar, onder andere bij de FOD WASO, Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Zij beschikt over een uitgebreide kennis van het sociaal recht, als ambtenaar bij de afdeling collectieve arbeidsbetrekkingen van de FOD en als sociaal bemiddelaar.

Zij was ook docente voor de cursus sociaal overleg aan het FUCAM, gaf les over collectief arbeidsrecht aan het Ichec en was mededocent van de cursus "Recht en praktijk van de collectieve arbeidsverhoudingen" aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze publiceerde ook verschillende artikels geschreven en gaf talrijke lezingen.

Mevrouw Du Bled is sinds 1 april met pensioen en is politiek onafhankelijk.

Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit:Ik heb er alle vertrouwen in dat mevrouw Du Bled als nieuwe voorzitter van HR Rail de geknipte persoon is om het spoorwegbeleid van NMBS en Infrabel samen met de sociale partners verder te moderniseren. De spoorwegen zijn een van de grootste werkgevers van het land. Het is belangrijk om de komende jaren onze spoorwegondernemingen voor te bereiden op de toekomst, via een aantrekkelijk personeelsbeleid dat innovatie en diversiteit centraal zet. De expertise van mevrouw Du Bled als sociaal bemiddelaar zal daarbij zeker van pas komen.”

Sophie du Bled: "Ik kijk er naar uit om mijn ervaring als sociaal bemiddelaar ten dienste te stellen van belangrijke ondernemingen als de NMBS en Infrabel, en hun duizenden werknemers. Ik zal alles te doen wat nodig is voor een respectvolle en doeltreffende sociale dialoog om de toekomst van onze spoorbedrijven voor te bereiden. Ik ben opgetogen dat ik mijn steentje mag bijdragen aan de boeiende uitdagingen waarvoor zij staan! ".

HR Rail is de juridische werkgever van al het personeel van de Belgische Spoorwegen. HR Rail beheert voor deze bedrijven het sociaal overleg en werkt aan een moderne dienstverlening op vlak van rekrutering en selectie, interne mobiliteit, payroll en sociale voordelen. Daarnaast heeft HR Rail een eigen spoorwegacademie (Train@Rail), een medische dienst en organiseert ze een externe dienst voor preventie en bescherming op de werkplek.