Communicatie

Infrabel vernieuwt westelijk ringspoor Brussel: sterke troef voor reizigers- en goederenvervoer

Gedurende twaalf dagen vernieuwt Infrabel de spoorstaven van het westelijk ringspoor rond Brussel. Deze strategische spoorlijn is erg belangrijk voor de mobiliteit in en rond de hoofdstad. Zowel voor het reizigers- als goederenverkeer. De werf van 4 miljoen wordt grotendeels gefinancierd met middelen uit het Plan Boost. Een initiatief van de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet, dat werd goedgekeurd door de ministerraad. De spoorvernieuwing in Brussel kadert in een groter plan om onze hoofdstad nog beter, multimodaal te ontsluiten.

Infrabel vernieuwt westelijk ringspoor Brussel: sterke troef voor reizigers- en goederenvervoerInfrabel vernieuwt westelijk ringspoor Brussel: sterke troef voor reizigers- en goederenvervoer

Georges Gilkinet - Federale minister van Mobiliteit: “Na jarenlange desinvesteringen in het spoor is er nu dringend een inhaalbeweging nodig! Op mijn voorstel besloot de federale regering om opnieuw te investeren voor een toekomstgericht en robuust spoornetwerk. Amper zes maanden na de lancering van het Boost Plan, realiseert Infrabel de eerste concrete werken in Anderlecht. Het Westelijk ringspoor van Brussel is een belangrijk alternatief voor de Noord-Zuid verbinding en een strategische lijn voor goederenvervoer, bijvoorbeeld voor de Audifabriek in Vorst. De vernieuwingswerken zijn een steun voor de werkgelegenheid in onze hoofdstand, verbeteren de Brusselse mobiliteit en verminderen de geluidsoverlast voor de buurtbewoners. Ik ben tevreden om de eerste resultaten van het Boost Plan te zien, om zo trein nog aantrekkelijker te maken, zowel voor reizigers- als voor goederenvervoer.”

 

Meer info : Infrabel vernieuwt westelijk ringspoor Brussel: sterke troef voor reizigers- en goederenvervoer