Persbericht

De Brupass: een kleine stap voor de gebruiker, maar een grote stap voor de mobiliteit!

Vanaf 1 februari is het mogelijk om zowel in als rond Brussel met één enkel vervoerbewijs te reizen met trein, tram, bus en metro

BRUPASBRUPAS

 

Met de intermodale vervoerbewijzen 'BRUPASS' en 'BRUPASS XL' vergemakkelijken de vier openbaarvervoerbedrijven het gebruik van het openbaar vervoer en wordt het aantrekkelijker om vanuit de randgemeenten naar Brussel te gaan en terug.

 

Georges Gilkinet, vicepremier en federaal minister van Mobiliteit : "Een uniek tarief en een enkel betaalmiddel voor het openbaar vervoer in en rond Brussel is een kleine revolutie en een beslissende stap om van mobiliteit een vrijheid te maken. BRUPASS zal het leven van de pendelaars en iedereen die gebruikmaakt van trein, tram, bus of metro stukken makkelijker maken. Ik ben er zeker van dat velen zullen ontdekken dat de trein een geloofwaardig en aanvullend alternatief is om zich vrijer naar en in onze hoofdstad te verplaatsen. Met een enkel ticket voor al het openbaar vervoer wordt een nieuwe stap gezet in het verbeteren van het aanbod en de dienstverlening aan de reizigers. Mijn wens is duidelijk: iedereen de mogelijkheid bieden een mobiliteitskeuze te maken, los van enige beperking. Om dit te bereiken moeten we intelligent investeren in mobiliteit, voor onze economie en onze jobs, voor onze gezondheid en ons milieu. Daarom ben ik als federaal minister van Mobiliteit verheugd over de uitstekende samenwerking met mijn collega-ministers van Mobiliteit. Samen gaan we verder en sneller op weg naar de mobiliteit van morgen."

Klik HIER voor de persbericht